Asiakkaita

1. Kuka olet?
Kaisa, 35-vuotias CrossFit-harrastaja

2. Mitä teet?
Olen yrittäjä alana mainonta ja markkinointi. Päivät kuluvat siis koneen ääreessä tai palaveripöydissä istuen. Raskas työ vaatii raskaat huvit.

3. Miten liikunta on kuulunut elämääsi aiemmin?
Itselläni ei ole mitään aktiivitaustaa, kuten aika monella CrossFit-harrastajalla. Olen aina kuitenkin liikkunut. Parikymppiseksi ratsastin, sitten hurahdin jumppiin ja spinningiin, välissä juoksin. Golf vei mukanaan 7 vuotta sitten, mutta se nyt ei kuntoa kasvata, eikä siitä ole talvilajiksi. Koira pitää päivittäin pienessä liikkeessä. Olen varmaan aika tyypillinen on-off liikkuja.

4. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Ensimmäinen tulosmerkkaus on 18.2.2010, ennen sitä kävin kaksi viikonloppua kestävän starttikurssi. Kevät oli rikkonainen flunssa-aaltojen vuoksi. Toukokuusa kävin bootcampin, josta alkoi säännöllisempi treenaaminen. Yritän varata kalenteriin 2-4 kertaa viikossa treeniaikaa.

5. Miten löysit CrossFitin?
Syksyllä 09 en jaksanut syttyä bensallakaan liikkumiseen. Etsin aktiivisesti jotain, mikä motivoisi riittävästi. Luin lehdestä jutun salista ja samaan syssyyn ystäväni kertoi kuulleensa kehuja. Homma kuulosti juuri siltä mitä kaipasin.

6. Miksi CrossFit? Miten se eroaa aikaisemmista harrastuksista?
Wodien jälkeen ihmettelen itsekin usein miksi ja aina löydän itseni salilta uudelleen.

CrossFit on aika koukuttava harrastus. Jokaiseen treeniin lähden pelonsekaisin tuntein, ja kun selviän siitä kunnialla on onnistumisen tunne valtava. Jos en selviä treenistä kuten ajattelin, ärsyynnyn niin valtavasti, että seuraavana päivänä on pakko tulla takaisin.

Fyysisten ominaisuuksien kehittyminen on ollut helposti havaittavaa, että se on motivoinut jatkamaan. Ajan ottaminen ja tulosten kirjaaminen vetoavat kilpailuviettiini. Treenien monipuolisuus ja ennalta arvaamattomuus pitävät kiinnostuksen jatkuvasti yllä.

CrossFitissä on paljon asioita mitä en vieläkään pysty tekemään, ja sen mitä pystyn/osaan voi aina tehdä paremmin. CrossFit antaa minulle mielekkäät tavoitteet. Jumpata voi vaikka maailman tappiin, mutta mitä siinä tavoitellaan. Hyvä terveys ja kiinteämpi kroppa eivät motivoi minua tavoitteina tarpeeksi, pitää olla jotain konkreettista. Minulla on selkeä mitattava tavoite joulukuun loppuun ja seuraava odottaa vuoden päästä.

CrossFitin kautta tapaamani ihmiset ovat aika uskomatonta joukkoa. Treenatessa sukupuolten ja -polvien väriset erot häviävät. Yhteisöllisyys on käsinkosketeltavissa.

Kaikissa aikaisemmissa harrastuksissani on joitakin yhtäläisyyksiä CrossFittiin (no ei kyllä jumpassa). Ehkä se, että kaiken saa yhden harrastuksen kautta, on se suurin ero.

7. Miten CrossFit on muuttanut sinua? (fyysisesti, psyykkisesti…)
Fyysisesti muutoksia on paljonkin. Ulkoinen olemus on muuttunut. Paino on tippunut nyt n. 7 kiloa, rasvaprosentti ja vyötärön ympärys ovat pienentyneet. Vartalon malli on muuttunut. Paitapuserot kinnaavat käsivarresta ja huosut vaativat vyön.

Fysiikka on parantunut selvästi kaikilla kymmenellä osa-alueella. Joka kerta voi lisätä hieman painoa, nipistää pari sekuntia ajasta pois tai subata entistä vähemmän.

Psyykkisesti olen pystynyt treenamisen ulkopuolellakin menemään epämukavuusalueelle. Ennen en ollut siihen niin valmis. Olen tehnyt isoja ratkaisevia siirtoja syksyn aikana. Kesällä huomasin, että golfkentällä saadut neuvot pystyn ottamaan vastaan valmentamisena enkä arvosteluna – tämä on iso muutos! Kaiken kaikkiaan tunnen voivani paremmin.

8. Mitä olet saanut CrossFitiltä?
Mahtavan harrastuksen, joka motivoi liikkumaan. Mukavan paikan tulla nollaamaan ajatukset. Hienon yhteisön, mihin voin ylpeänä sitoutua.

9. Kenelle suosittelisit CrossFitiä?
Ihan kaikille. Mitä rapaisempi kunto, sitä suurempi elämys. Tulokset kasvavat kohisten ja mikäs sen mahtavampaa.

10. Muuta mitä, vapaa sana….
Jos et ole kokeillut sitä, et voi tietää onko CF juttusi!